SAĞLIKLI GÜNDEM

Defne’nin Faydaları

defnenin faydalarıDEFNE AĞACI

Geçmiş mitolojik çağlara kadar uzanan defne, güzellik ve güzel kokunun sembolü olarak bilinir. Yüzyıllardır saç dökülmelerine karşı defne yağı, saç diplerine yedirerek kullanılır.

Defne ağacı, defnegiller (Lauraceae) familyasının Laurus cinsini oluşturan herdem yeşil ağaç veya ağaççık görünümündeki bitki türüdür. Defne Bitkisi; 6-7 metreye kadar boylana bilen ve sarı renkte çiçekler açan, yaprakları güzel kokulu ve kışın yapraklarını dökmeyen bir ağaçtır. Yapraklarından yeşil renkli bir yağ olan Defne yağı çıkarılır.

Güzel kokusu nedeniyle yemeklerde koku ve tat verici baharat olarak kullanılır. Defne yaprağı, hatmi çiçeği ile kaynatılıp, bal ve tarçın ile demlenirse Defne Çayı elde edilmiş olur. Defne çayı iştah açmak ve hazmı kolaylaştırmak için faydalıdır. Defne yaprağından, defne yağı da elde edilir. Meyvelerinden elde edilen Defne Yağı cildi tahriş eden merhemlerle karıştırılarak kullanılır. Ayrıca, sabun ve şampuanlara koku vermek için de kullanılır. Defne sabunu ve şampuanı hem hoş kokuludur hem de cilde ve saça faydalıdır.

Defne yaprağı

Mikrop öldürücüdür. Ateşi düşürür. Terletir ve vücuda rahatlık verir. İdrar ve adet söktürür. Hazmı kolaylaştırır. İştah açar. Sinir ağrılarını dindirir. Nefes darlığı, karın ağrısı, öksürüğe karşı faydalıdır. Defne yağı romatizma ağrılarını dindirir ve saç dökülmelerini önler.

Mikrop öldürücü, ateş düşürücü, idrar söktürücü, adet artırıcı, hazmı kolaylaştırıcı, iştah açıcı özelliklerinin yanı sıra sinir ağrıları giderir, nefes darlığına iyi gelir, karın ağrısı, öksürüğe karşı faydalıdır. Romatizma ağrılarını dindirir, saç dökülmelerini önler. Terletir ve rahatlık verir. Her türlü zehirli hayvan ısırığı, arı sokmasında faydalıdır.

defne yağı

Defne yağı defne ağacı tohumlarından sıkma yöntemi ile elde edilen bir yağdır.Defne ağacından elde edilen meyveler bir kazana atılır. Meyve miktarının yaklaşık üçte biri kadar su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. İyice kaynadıktan sonra ( 2 veya 3 saat kaynatmak yeterlidir.)  Meyvelerin çekirdekleri ayrılır. Ve suyun dibine doğru çöker. Üst kısımda ise pelte halini almış defne meyveleri yer alır.Daha sonra süzülerek posa ve su kısımları birbirinden ayrılır. Su ve defneden elde edilen yağ dinlenmeye bırakılır.dinlenme sonrasında yağ ağır olduğu için alta çöker. Daha sonra üstte kalan su yağ kısmından ayrılır.

Defne yağı ,30°C’de eriyen bir yağdır. %95 yağ asitlerinden ve %5 esansiyel yağlardan oluşur. Yağ, en çok sabun üretiminde kullanılıp, bunun yanı sıra kozmetik sanayisinde cilt nemlendirici olarak kullanılır.

defne yağı faydaları

Defne ağacından elde edilen meyveler bir kazana atılır. Meyve miktarının yaklaşık üçte biri kadar su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. İyice kaynadıktan sonra ( 2 veya 3 saat kaynatmak yeterlidir.)  Meyvelerin çekirdekleri ayrılır. Ve suyun dibine doğru çöker. Üst kısımda ise pelte halini almış defne meyveleri yer alır.Daha sonra süzülerek posa ve su kısımları birbirinden ayrılır. Su ve defneden elde edilen yağ dinlenmeye bırakılır.dinlenme sonrasında yağ ağır olduğu için alta çöker. Daha sonra üstte kalan su yağ kısmından ayrılır.

Defne yağı saç bakımı

Defne saç diplerindeki hücreleri aktive ederek saç tellerinin güçlenmesini, çevre şartları, kimyasal temizleyiciler ve çeşitli nedenlerden kaynaklanan kepeklenmenin azalmasını ve zamanla ortadan kalkmasını, ciltte oluşan ölü derilerin atılmasını hızlandırarak sivilce, kırışıklık, istenmeyen leke ve yağların azalmasını sağlar.

Bu yazımızla alakalı olarak Çuha Çiçeğinin Faydaları makalemizi inceleyebilirsiniz.

Incoming search terms:

  • DEFNENİN FAYDALARI
  • defne yağının faydaları
  • defne ağacı ile ilgili bilgiler
  • defne ağacının faydaları
  • defne ağacının meyvesinin faydaları
  • defne çekirdeği faydaları
  • defne faydaları
  • www defneyağınınfaydaları
PinboardTumblrFriendFeedLinkedInPaylaş / Yer imi

Doa Kozmetik

Defne’nin Faydaları Hakkında Yapılan Yorumlar

Twitter Takip Et

Facebook Takip Et